За нас

Уважаеми читатели,

* Този уебсайт не е създаден с институционално, нито с европейско финансиране, а всички необходими средства за изграждането и поддържането му се поемат изцяло от автора!

Създаването и съществуването на Cherven.eu е един своеобразен пример за начина, чрез който могат да бъдат представени и популяризирани отделни български забележителности. В случая това е направено за средновековния град Червен! От рожденната година на създаването на тази платформа досега изминаха 7 години, през които тя се обогати със съдържание, а също и функционално. На няколко пъти променях изцяло и визията на сайта.

Надявам се, че това начинание e от полза за българските туристи и туроператори, за ценителите на българските старини, особено за тези от вас, които биха предпочели да се отбият встрани от утъпканите туристически “пътеки” и да докоснат автентичните руини на крепостта Червен. Тук, старините на крепостта се вплитат в едно с очарователната природа на Природния парк “Русенски лом”.

Приятна разходка в миналото и настоящето на Червен!

 От инж. Ал. Христов – непосредствено ангажиран с опазването, поддръжката, представянето и популяризирането 🙂 на археологическия резерват “Средновековен град Червен” .